​Maserati va avea peste cativa ani un SUV in gama, model ce va fi construit in SUA pe platforma folosita si la modelul Jeep Grand Cherokee, a confirmat seful Fiat, Sergio Marchionne, citat de The Wall Street Journal. Masina va fi cel mai probabil lansata in 2013, iar platforma lui Grand Cherokee va fi utilizata si pentru dezvoltarea unui SUV Alfa Romeo. Maserati a vandut anul trecut sub 5.000 de masini pe plan mondial si isi va extinde gama pentru a ajunge la 10.000 de masini pe termen mediu.

Maserati vrea sa ajunga la vanzari anuale de 10.000 de unitatiFoto: Hotnews

Dupa ce Fiat a preluat 20% din Chrysler, cele doua grupuri au inceput dezvoltarea de modele in comun, astfel ca producatorul american va construi in SUA masini care vor fi vandute in America, dar si in Europa, sub brand-urile Fiat, Alfa Romeo si Chrysler.

Chrysler va folosi experienta in masini de clasa medie si mare pentru a furniza grupului italian astfel de modele in segmente in care acesta e slab reprezentat, in timp ce Fiat isi va relansa marcile peste ocean dupa doua decenii de absenta, iar masini precum micul 500 vor fi in showroom-urile din SUA.

Iata ca Sergio Marchionne a confirmat ca si marca Maserati va beneficia de un model cu totul nou, si anume de un SUV ce va fi dezvoltat pe platforma folosita si la Jeep Grand Cherokee, platforma dezvoltata pe vremea cand Daimler si Chrysler formau un grup ce s-a destramat acum trei ani.

Maserati e cunoscuta pentru masinile sale de peste 100.000 de euro: Quattroporte, GranTurismo si GranCabrio, iar noul SUV ar putea "imprumuta" de la acestea motorul V8 de 439 CP.

SUV-ul va fi lansat probabil in 2013 si va concura cu modele precum Porsche Cayenne, Mercedes Clasa G si Range Rover, urmand sa fie construit la una dintre uzinele Chrysler din SUA.

Maserati a vandut anul trecut circa 4.900 de masini, cu 43% mai putin decat in 2008, insa anul acesta vanzarile au urcat cu 20%, ajutate de un avans fara precedent pe piata chineza.