​Grupul german Volkswagen cauta furnizori pentru masini electrice in Romania, insa companiile de la noi nu se ridica la standardele de calitate necesare, a declarat Attila Kulik, director de achizitii de componente din metal si electrice in cadrul Volkswagen, citat de 0-100.ro. Trebuie precizat ca Volkswagen cumpara din Romania componente pentru masinile grupului, iar germanii vor aduce pe piata primele masini electrice in 2013.

“Am avut in anii trecuti discutii cu furnizori de componente electrice, dar nu s-a concretizat nimic. Cautam in continuare”, a spus Kulik, prezent la conferinta AutoRomania.

El a precizat ca Volkswagen este interesat atat de componente electrice pentru automobile conventionale, cat si pentru masini electrice si hibride.

“Din pacate calitatea pe care o ofera majoritatea furnizorilor din Romania nu se ridica, cel putin deocamdata, la standardele Volkswagen. (…) Procesul de semnare a unui contract intre noi si un furnizor e de durata si necesita tot felul de auditari”, a explicat oficialul Volkswagen.

Intrebat daca vizeaza un contract cu Rombat, in contextul in care aceasta companie romaneasca va furniza, din 2012, baterii pentru masini microhibride din grupul auto francez PSA Peugeot Citroen si deci are standarde ridicate, Kulik a precizat ca are cunostinte profunde despre activitatea Rombat, dar ca nu exista momentan negocieri pentru ca firma romaneasca sa devina furnizor Volkswagen.

Industria furnizoare de componente auto din Romania cuprinde peste 300 de firme.