​Toyota Romania a declansat in prima decada din noiembrie o campanie de recall pentru modelul de clasa mini iQ la care pot aparea probleme cu martorul luminos al sistemului de asistenta electrica a directiei. Sunt vizate de recall 44 de masini iQ produse intre 2008 si 2010. Printre marcile auto care au mai facut rechemari anul acesta in tara se numara Mitsubishi, Jaguar, Chevrolet, Suzuki, Toyota, Renault, Nissan, Opel, Hyundai, Kia sau Volvo.

Toyota iQFoto: Toyota

La cateva dintre masini, cand sunt conduse pe autostrada, se poate aprinde in bord martorul luminos al sistemului de asistenta electrica a directiei (Electrical Power Steering). Semnalul de la senzorul EPS poate fi interpretat incorect de catre calculator, ceea ce duce la marirea efortului pentru virare.

Toyota isi informeaza clientii vizati de recall prin scrisori in care ii invita in showroom-uri pentru remedieri gratuite, existand doua solutii: resoftarea calculatorului sau inlocuirea lui. Actiunea poate dura intre jumatate de ora si doua ore.

iQ a fost prezentat ca fiind cel mai mic model de patru locuri de pe piata auto europeana. Masina de trei metri lungime are preturi ce pornesc de la circa 13.950 euro, TVA inclus.