Actionarii Porsche Automobil Holding SE au aprobat marti o majorare de cinci miliarde euro a capitalului companiei, miscare ce va reduce datoria producatorului german si va netezi drumul pentru mult-discutata fuziune cu Volkswagen, noteaza Bloomberg. Majorarea de capital ar trebui realizata la final de mai, insa probleme legale ar putea s-o amane pana in august. Concernul Volkswagen detine 49,9% din Porsche, iar fuziunea ar trebui sa se realizeze in 2011.

Circa 4.000 de actionari ai Porsche au aprobat majorarea de capital in valoare de cinci miliarde euro ce va ajuta si la reducerea datoriilor Porsche. Compania a acumulat datorii uriase de peste 10 miliarde euro in incercarea de a prelua gigantul concern Volkswagen, insa cursul lucrurilor s-a schimbat, iar Volkswagen detine 49,9% din Porsche.

Majorarea de capital ar trebui realizata pana la final de mai, insa daca apar probleme de procedura se va realiza trei luni mai tarziu. Tot in 2011 ar trebui sa aiba loc fuziunea dintre Volkswagen si Porsche, producatorul masinilor 911 si Cayenne urmand sa devina a zecea marca din concernul Volkswagen care pana in 2018 si-a propus sa devina producatorul auto numarul unu mondial.