Noua generatie a masinii de clasa mini Kia Picanto va fi prezentata la salonul auto de la Geneva in 2011, iar in Romania va fi lansata in martie sau aprilie, au spus reprezentantii marcii coreene. Tot la anul, in Romania va ajunge noua Kia Rio, dar si modelul de segment D Optima. Kia a prezentat si prima schita cu noul Picanto, model care concureaza cu masini precum Chevrolet Spark si Hyundai i10.

Schita cu noul Kia PicantoFoto: Kia

Kia a lansat Picanto, cel mai mic model al gamei sale, in 2004, avand la baza o paltforma scurtata de Hyundai Getz. In 2007 masina a fost restilizata. In Romania s-au inmatriculat 179 de masini Picanto noi in 2008 si numai doua anul trecut.

Tot la anul in martie sau aprilie va ajunge in tara berlina de clasa D Optima, iar in vara vine pe piata noua Kia Rio in versiunea patru usi si cinci usi.

Pe plan european vanzarile Kia au urcat cu 5% in primele zece luni, la circa 220.000 de unitati, iar cota de piata a ajuns la 1,9%, fata de 1,7% acum un an. In Romania, inmatricularile de masini Kia noi au scazut cu 62% in primele zece luni, de la circa 1.400 de masini, la sub 600. Marca are sub un procent din piata.