Actul normativ care va stabili cuantumul taxei auto valabile din 2011 va intra in dezbatere in sedinta de guvern miercuri sau, cel mai tarziu, saptamana viitoare, sustine ministrul Mediului, care anunta ca valoarea taxei pentru masinile "mai vechi" va creste fata de cuantumul propus recent, transmite Mediafax.

Proiectul de act normativ a fost supus dezbaterii publice, perioada in care puteau fi formulate observatii incheindu-se miercuri. Cu toate astea, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a anuntat ca Guvernul intentioneaza sa mai aduca o serie de modificari.

"Vom intra cu taxa in Guvern astazi (miercuri, n.r.) sau cel mai tarziu saptamana viitoare", a declarat ministrul Laszlo Borbely, care a participat, miercuri, la prezentarea unui raport pe probleme de mediu la o universitate privata din Capitala.

Borbely a anuntat insa ca taxa va suferi "mici modificari" fata de valorile propuse anterior si supuse dezbaterii publice.

"Vom avea discutii in Guvern si, cel mai probabil, vom majora putin cuantumul taxei pentru masinile mai vechi, cele de opt-noua ani. Desi durata lor de viata nu mai este atat de mare, nu trebuie totusi sa nu luam in calcul faptul ca, desi vor circula mai putin, in anii in care o vor face vor polua mai mult, asa ca vom creste taxa", a spus Borbely, fara a putea preciza cu cat anume va creste valoarea.

Ministrul a precizat ca majorarea taxei va fi aplicata tuturor masinilor mai vechi, indiferent de tipul de motorizare conform standardelor Euro.