Mini va prezenta la salonul auto de la Detroit, in ianuarie, conceptul Paceman, automobil cu doua usi derivat din cel mai nou model al marcii, crossover-ul cu patru usi Countryman. Masina nu a primit unda verde pentru a intra in productie, dar e foarte posibil ca modelul sa fie construit incepand cu 2012 cand va deveni cel mai scump model al marcii, scrie revista britanica Autocar.

Mini Paceman conceptFoto: BMW Group

Mini va prezenta Paceman concept la salonul auto care se va tine la Detroit intre 10 si 23 ianuarie si va marca aniversarea a zece ani de la relansarea marcii in SUA. Compania caracterizeaza Paceman ca fiind un "Sports Activity Coupe" care combina designul de crossover cu trasaturile sportive ale unui coupe.

Paceman Concept reproduce în mare designul grilei faţă de la Cooper S Countryman, are 4,11 metri lungime si va dispune de cel mai puternic motor al gamei: 1,6 litri, 211 CP.

Conceptul are mari sanse de a fi produs din 2012 cand va deveni cel mai scump model Mini, cu preturi care in Marea Britanie ar putea fi cuprinse intre 22.000 si 26.000 de lire (circa 26.000 - 31.000 euro), scrie revista britanica Autocar.

In Romania s-au inmatriculat 85 de masini noi marca Mini in primele 11 luni, fata de 103 in perioada similara a anului trecut. In Europa vanzarile marcii au crescut cu 1%, iar cota de piata a avansat de la 0.9% acum un an, la 1%.