Aston Martin e in discutii cu Daimler pentru a construi viitoarea generatie a masinii Maybach, marca engleza urmand sa beneficieze de tehnologia Mercedes pentru a construi primul SUV al marcii, scrie Financial Times. Maybach vinde masini de peste 300.000 de euro pe exemplar, a fost relansata acum opt ani, dar vanzarile au scazut masiv pana la doar 200 de masini anul trecut.

Maybach cauta relansarea, dupa un an dezastruosFoto: Daimler

Cele doua companii nu au confirmat zvonurile, insa daca e sa fie adevarate, Aston Martin va putea beneficia de motorizari ale grupului german si de tehnologia 4X4, in timp ce marca germana super-premium s-ar putea relansa, dupa cativa ani de declin.

Daimler a relansat cu mare fast in 2002 marca Maybach spunand ca e timpul ca "frumoasa adormita sa revina la viata", insa vanzarile au tot scazut ajungand la doar 200 de unitati, valoare mult mai mica decat la rivalii Bentley si Rolls Royce care au modele cu preturi ceva mai mici.

Marca engleza detinuta de fonduri de investitii arabe va vinde anul acesta intre 5.500 si 6.000 de unitati, iar o colaborare cu Daimler le-ar putea furniza tehnologia pentru constructia primului SUV al marcii.