Volvo a dat prioritate proiectului de dezvoltare a unui SUV compact bazat pe platforma lui C30, masina urmand sa iasa pe piata in 2013 si sa concureze cu Audi Q3 si BMW X1, scrie revista britanica Autocar. SUV-ul ar urma sa aiba circa 4,35 metri lungime si va ajuta producatorul suedez sa-si creasca vanzarile in Europa si China. Volvo a vandut circa 380.000 de masini anul trecut cand a fost preluata de holding-ul chinez Geely, iar obiectivul este atingerea unor vanzari anuale de 800.000 de unitati in 2020.

Volvo C30Foto: HotNews.ro

SUV-ul s-ar putea numi XC30 ai va avea la baza o versiune a platformei utilizata in prezent la C30, cel mai mic model al gamei. Masina de cinci locuri ar urma sa se adreseze mai ales clientelei tinere si va concura atat cu BMW X1 cat si cu viitorul SUV Audi Q3 dar si cu un SUV compact ce va fi lansat si de Mercedes, numit probabil GLC.

Conducerea Volvo da unda verde proeictului XC30 in detrimentul noului S40 care a fost pus in stand-by, managerii considerand ca XC30 va fi un model mai profitabil care va ajuta cresterea rapida a volumelor de vanzari ale marcii. E foarte posibil ca pentru piata chineza sa existe o varianta diferita ca dimensiuni si dotari a lui XC30.

Volvo a fost preluata anul trecut de chinezii de la Geely care vor ca intr-un deceniu vanzarile anuale sa ajunga la 800.000, dublu fata de situatia din prezent. Suedezii au anuntat ca angajeaza inca 200 de oameni la fabrica de langa Goteborg unde productia va creste de la 48 masini/ora, la 52 masini/ora.