Renault spune ca scandalul de spionaj industrial in care au fost implicati trei manageri ai companiei este unul grav care a pus in pericol activele grupului, a declarat directorul juridic al companiei, Christian Husson, citat de AFP. Oficialul a justificat masura dura de a suspenda trei manageri acuzati ca ar fi transmis secrete legate de vehiculele electrice Renault, precizand ca ei au avut un comportament lipsit de etica, dupa cum a reiesit dintr-o ancheta interna.

Renault a confirmat miercuri ca trei manageri au fost suspendati din functie, fiind banuiti ca ar fi incalcat reguli etice. A fost demarata inca din august o ancheta interna legata de comportamentul acestor manageri si de modul in care ei ar fi adus atingere activitatilor grupului francez.

Christian Husson, director juridic al Renault admite ca ancheta a scos la iveala fapte grave ale celor trei directori care ocupau pozitii strategice si prin actiunile lor au pus in pericol activele companiei. El a justificat decizia de suspendare din functie a celor trei, precizand ca Renault trebuie sa-si protejeze activele strategice, intelectuale si tehnologice ale grupului.

Intrebat despre scandalul de la Renault, ministrul francez al industriei - Eric Besson - spune ca lucrurile par cat de poate de serioase si ca se poate vorbi de o batalie dintr-un "razboi industrial".

Agentiile de presa au scris miercuri ca cei suspendati ar fi banuiti de spionaj industrial, mai exact de faptul ca ar fi comunicat altor persoane informatii confidentiale legate de amplul program de vehicule electrice al companiei.

Renault va lansa patru masini electrice in 2011 si 2012 si vede un potential urias de crestere al segmentului, astfel ca daca intr-adevar concurenta a primit informatii valoroase, grupul are motive serioase de ingrijorare.

Franta este tara cea mai activa in materie de spionaj industrial in randul aliatilor sai europeni, depasind China si Rusia, scria marti cotidianul norvegian Aftenposten, citand telegramele diplomatice obtinute de WikiLeaks.