Hyundai a prezentat la salonul auto de la Detroit coupe-ul Veloster, model in trei usi cu care marca asiatica spera sa atraga clienti mai tineri, scrie Automotive News. Veloster are o singura usa pe partea soferului si doua pe partea opusa, iar in Germania va costa de la circa 20.000 de euro. Modelul are la baza un concept prezentat acum trei ani la Seul, iar in aprilie sau mai va ajunge si in Romania.

Hyundai VelosterFoto: Reuters

Hyundai spune ca Veloster combina sportivitatea unui coupe cu utilitatea unui hatchback si de aceea, in limbaj de marketing este numit "utility coupe". O trasatura aparte tine de faptul ca pe partea soferului exista o singura usa, iar pe partea opusa, doua, aranjament intalnit si la Mini Clubman.

Mai multe detalii despre model vor fi date in martie, la lansarea de la Geneva, masina urmand sa coste de la 20.000 de euro in Germania si sa concureze cu modele precum Volkswagen Scirocco si Renault Megane Coupe.

Veloster a fost prezentat sub forma de concept la salonul de la Seul, in 2007. Hyundaia avut pe piata un model coupe compact intre anii 1996 si 2008.