Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor (serie bruta) a avansat in luna noiembrie cu 10,9% comparativ cu luna precedenta si cu 13,8% comparativ cu aceeasi luna din 2009, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). In primele 11 luni ale anului, afacerile din acest sector s-au diminuat cu 7,7%.

Astfel, in noiembrie, afacerile din comertul cu autovehicule a crescut cu 14,3%, intretinerea si repararea autovehiculelor a avansat cu 7,5%, iar comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule si comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor au urcat cu 6,5%, respectiv 4,9%.

Comparativ cu luna noiembrie 2009, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a inregistrat pe total o crestere cu 13,8%, datorata avansului comertului cu piese si accesorii pentru autovehicule (+20,6%) si comertului cu autovehicule (+13,9%). Scaderi s-au inregistrat la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-25,8%) si la activitati de intretinerea si repararea autovehiculelor (-5,4%).

In primele 11 luni, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor s-a diminuat cu 7,7%, scadere datorata in principal activitatilor de intretinere si repararea autovehiculelor (-19,8%) si comertului cu autovehicule (-12,2%).