Saab va prezenta la salonul auto de la Geneva noul 9-5 in versiune Combi, masina urmand sa ajunga in showroom-uri sase luni mai tarziu. Suedezii spera ca noul model ii va ajuta sa-si creasca vanzarile cu peste 100% anul acesta cand va fi lansat si crossover-ul 9-4X. Anul trecut s-au inmatriculat doar 24 de masini noi Saab, iar cu un an inainte, 64. La inceput de 2010 s-a parafat tranzactia prin care General Motors vindea marca scandinava catre micul producator olandez de masini sport Spyker Cars.

Noul Saab 9-5 Sport CombiFoto: Saab

Saab spune ca noul 9-5 Combi e inceputul celei mai importante ofensive de noi produse din istoria companiei. Scandinavii spera ca vanzarile totale din toate modelele vor ajunge la 80.000 anul acesta, fata de un modest 31.000 anul trecut cand compania a fost in perioada de tranzitie, dupa preluarea de catre olandezii de la Spyker.

Saab are mari sperante de la 9-5 Combi mai ales ca in trecut jumatate din clientii de 9-5 alegeau aceasta versiune de caroserie, iar restul se orientau catre berlina.

Compania spune ca noul model va avea un spatiu important de incarcare, 1.600 de litri si va dispune si de un hayon cu actionare electrica cu telecomanda. Poate fi deschis si inchis complet printr-un buton rotativ montat in usa soferului sau un buton de pe brelocul masinii. O placa tactila de pe exteriorul hayonului, deasupra numarului de inregistrare si un buton din tapiseria interioara declanseaza de asemenea deschiderea si inchiderea actionata electric.

Saab va lansa in primavara si crossover-ul 9-4X de la care se asteapta vanzari importante mai ales in SUA, iar pentru 2012 obiectivul este atingerea unor vanzari de 120.000 de masini pe plan mondial