International Automotive Components Group (IAC), unul dintre principalii furnizori de componente ai Ford Motor Company va investi 58 milioane euro in construirea unei noi unitati de productie de tip greenfield la Bals, judetul Olt. Fabrica va produce planse de bord, panouri de portiere, capitonaje de plafon si diverse garnisaje, pentru Ford Craiova, a anuntat compania. Fabrica va avea 400 de angajati, iar statul roman va acorda ajutoare de stat de 17 milioane euro pentru proiect. Constructia fabricii incepe in cateva saptamani, productia demareaza in primul trimestru din 2012.

IAC este primul furnizor auto ce va deschide o fabrica greenfield in Romania, pentru a sustine operatiunile Ford de la Craiova. IAC intentioneaza ca, in momentul in care va fi deplin functionala, fabrica de la Bals sa dispuna de un numar de 400 de angajati.

Guvernul roman a sprijinit investitia IAC in Romania prin aprobarea unui ajutor de stat in valoare de 17 milioane euro . Ajutorul de stat va fi acordat in mai multe transe si va contribui la realizarea unei investitii totale de 58 milioane euro de catre IAC.

Fabrica IAC din Romania va dispune de o suprafata de 15.000 metri patrati si va include echipamente de formare prin injectie cu capacitati intre 500 si 3200 de tone si noi tehnologii de formare prin suspensie si cu spuma.

IAC Group are 73 de fabrici in 15 tari. Compania are aproximativ 19.000 de angajati la nivel mondial, iar sediul central este in Luxemburg.