Infiniti va aduce la Geneva un concept care da primele indicii despre compacta care va deveni cel mai mic model al marcii si va concura cu Audi A3 si BMW seria 1. Se pare ca numele conceptului este Etheria, iar presa britanica scrie ca in versiunea de serie va prelua un motor pe benzina de 1,8 litri de la Mercedes, ca parte a colaborarii dintre Daimler si Renault - Nissan.

Infiniti aduce un concept compact la GenevaFoto: Infiniti

Infiniti a prezentat doar o imagine teaser a masinii care va deveni cel mai mic model al unei marci care porneste de la vanzari modeste in Europa, dar vrea sa ajunga un concurent important pentru marcile germane premium.

Hatchback-ul cu aspect de coupe va concura mai ales cu Lexus CT, masina lansata anul trecut, mezinul gamei marcii de lux a Toyota.

Infiniti are vanzari slabe nu doar din cauza ca este putin cunoscuta, ci si fiindca masinile sunt mari, scumpe si au motoare de peste 235 CP, astfel ca din start se adreseaza doar unei clientele instarite.

In Romania, masinile Infiniti sunt aduse oficial de importatorul Autoitalia care a inceput vanzarile anul trecut. Pana in acel moment mai bine de 600 de masini fusesera aduse de diverse companii independente.