Forza Rossa, compania detinuta de fostul ministru Ion Bazac va deschide saptamana viitoare primul showroom al marcii britanice Lotus in tara si devine reprezentant exclusiv al marcii in alte trei tari din regiune (Serbia, Muntenegru si Moldova). Forza Rossa a deschis acum cativa ani primul showroom Ferrari in tara, iar anul trecut a livrat 25 de masini. La eveniment va fi prezent Dany Bahar, sef al companiei britanice, dar si fostul campion de Formual 1, Nigel Mansell.

Lotus EspritFoto: Hotnews

Istoria Lotus este puternic legata de traditia si participarile in Formula 1 in anii '60, '70 si '80 alaturi de campioni precum Jim Clark, Graham Hill, Jochen Rindt, Emerson Fittipaldi, Mario Andretti, Ayrton Senna, Nelson Piquet, Nigel Mansell sau Mika Hakkinen. Dintre acestia, Nigel Mansell, pilotul Lotus al anilor '80, va fi unul dintre invitatii de onoare la evenimentul de lansare de la Bucuresti.

Lotus Cars, detinuta de malaezienii de la Proton, a prezentat cinci concepte la salonul de la Geneva si vrea sa se relanseze si sa capete o imagine mai apropiata de cea a unor marci precum Ferrari si Lamborghini.

Lotus vrea sa ajunga sa produca mai mult decat dublu fata de cele 2.700 de masini din prezent, ajutata de investitii de circa 900 milioane euro venite din Malaezia. Pana in 2016 productia va ajunge la 6-7.000 de masini/an, numarul de modele va ajunge de la trei, la cinci, iar preturile vor fi mai mari, chiar si de peste peste 180.000 de dolari. Cele mai puternice modele Lotus vor avea peste 600 CP.