​BMW a anuntat ca va lansa un sub-brand numit "i" care va cuprinde vehicule 100% electrice, masini electrice cu generator pe benzina, dar si modele hibride, a anuntat compania. Primele masini sub noul brand vor iesi in 2013 si se vor numi i3 si i8, dar sub acest brand vor fi comercializate si diverse servicii legate de mobilitate si energii alternative.

Primele doua modele sub marca "i" apar in 2013Foto: BMW

In 2013 germanii vor scoate pe piata masina de oras i3, cunoscuta sub numele de cod Megacity. E vorba de un vehicul 100% electric care ar trebui sa aiba o autonomie de 160 - 180 km. Tot in 2013 va fi lansat si modelul i8, un hibrid incarcabil la priza. Masinile care vor purta numele "i" vor dispune de sasiu din aluminiu si caroserie din fibra de carbon pentru a reduce la maxim greutatea si pentru a ajuta la cresterea autonomiei bateriilor.

Germanii vor investi 400 milioane euro la fabrica din Leipzig pentru acest proiect in cadrul carora vor fi lansate nu doar masini 100% electrice, ci si hibride dar si electrice cu generator pe benzina care extinde mult autonomia.

Germanii spun ca au lansat acest brand fiindca vad ca si gusturile clientilor se schimba si sustin ca tot mai multi vor solutii ecologice pentru condusul in oras. BMW spune ca sub acelasi brand va oferi si o serie de servicii legate de tehnologiile ecologice, servicii care sa ajute soferii sa gaseasca statii de incarcare sau sa afle informatii actualizate despre traficul din zona.

Si concurentul Audi a lansat un brand separat pentru masini electrice, numit E-Tron. Compania a prezentat la marile saloane auto o serie de concepte sub acest nume, iar primul model de serie ar trebui sa iasa la anul si sa fie o versiune ecologica a supermasinii R8.

Constructorii premium germani trebuie sa reduca emisiile poluante ale flotelor fiindca se vor aplica reguli tot mai dure legate de emisii, iar aceste marci au modele extrem de puternice care duc media emisiilor totale la nivel de gama catre valori extrem de mari.