Toyota Motor Corp recheama in SUA 2,17 milioane de masini pentru posibile probleme legate de pedala de acceleratie. Sunt trei rechemari distincte, insa in cea mai importanta care cuprinde 1,4 milioane masini defectul tine de faptul ca pedala s-ar putea bloca in covorasul de pe podea. Peste jumatate din masini se adauga la un recall anterior facut acum doi ani pentru aceeasi problema, noteaza Bloomberg.

Numarul de masini rechemate de Toyota in ultimii ani trece astfel de 14 milioane unitati. Rechemarea vizeaza mai multe modele printre care si 761.000 unitati din SUV-ul RAV4 produse intre 2006 si 2010. Circa 400.000 sunt masini ale marcii premium Lexus, inclusiv modele hibride.

Cei de la Toyota spun ca nu s-au inregistrat accidente, dealerii vor inlocui gratuit covorasele cu probleme. Pana in prezent, Toyota a rechemat 5,3 milioane de vehicule pentru posibile probleme legate de faptul ca pedala de acceleratie s-ar putea bloca la podea.

Luna aceasta autoritatile de siguranta traficului au conchis ca la automobilele care au accelerat brusc nu au fost probleme la sistemele electronice, ci fie mecanice, fie erori umane.