​Desi Ford nu a confirmat inca nimic oficial, la salonul de la Geneva care incepe marti va fi prezentat modelul de familie B-Max care urmeaza a fi produs din toamna la Craiova, arata fotografii "spion" obtinute de site-ul 0-100.ro. Pozele arata ca masina se va numi B-Max, va fi un monovolum de cinci locuri si ca dimensiuni va fi mai scurt decat MPV-ul Grand C-Max de la care imprumuta elemente de design. Masina va fi prezentata oficial pe 1 martie si dupa 2012 in Romania vor fi produse 150.000 de unitati/an.

Ford B-MaxFoto: 0-100.ro

Dupa cum se poate observa si in fotografii, B-Max preia fidel designul lui Ford Grand C-Max si pare o copie intrata la apa a acestuia. Ford B-Max dispune de patru usi, cele din spate fiind culisabile spre inapoi, si poate gazdui pana la cinci pasageri.

Ford a produs sub 10.000 de utilitare Transit Connect anul trecut la Craiova, iar saltul catre o productie de peste 200.000 masini/an va fi facut abia dupa intrarea lui B-Max in productie.

Conceput in Germania, Ford B-Max, care va fi produs exclusiv la Craiova, poate fi incadrat in categoria monovolumelor de mici dimensiuni, avand ca principal rival Opel Meriva.

Potrivit planurilor anuntate si reconfirmate, Ford va incepe sa produca automobilul B-Max in septembrie, cu un an intarziere fata de planurile initiale. Tinta Ford este de a produce 150.000 unitati B-Max anual la Craiova.

In 2012 vor inra in productie, la Craiova, un inlocuitor pentru vehiculul comercial usor Transit Connect, precum si un motor pe benzina cu trei cilindri, turbo, cu injectie directa, din familia de propulsoare EcoBoost.

B-Max va fi construit pe platforma utilizata incepand cu 2008 pentru Fiesta. Ford mai are in gama doua minivan-uri mai mari: C-Max si S-Max. B-Max va inlocui modelul Fusion care s-a lansat in 2002 si isi arata varsta, vanzarile scazand de la maximul din 2007. Masina va concura cu modele precum Opel Meriva, Citroen C3 Picasso si Renault Modus.