​Dacia va scoate din productie Logan furgon la anul, dar compania va produce de la inceputul lui 2012 la uzina din Tanger, Maroc un vehicul utilitar, a spus la salonul auto de la Geneva, Vincent Carre, seful gamei Entry la Renault. El a mai spus ca uzina de la Pitesti a ajuns la capacitate maxima si se va concentra pe cel mai bine vandute modele, cum ar fi Duster si a adaugat ca se analizeaza posibilitatea producerii unui pick-up bazat pe Duster, insa nu s-a decis inca.

In primele luni din 2012 Renault incepe productia intr-o noua uzina, la Tanger in Maroc, iar acolo vor fi construite doua noi modele: un monovolum si o utilitara. Carre spune ca, dat fiind ca uzina de la Pitesti a ajuns la capacitate maxima, Renault va face noi modele Dacia in Maroc si poate muta o parte din productia unor modele de la Pitesti, la uzina africana. El a spus ca Logan furgon va fi scos din productie in 2012, insa o noua utilitara, gandita mai mult pentru profesionisti, va fi produsa la Tanger.

Intrebat daca mai este in carti proiectul unui pick-up bazat pe Duster, Carre a spus ca inca sunt discutii, dar trebuie vazut daca un astfel de model este viabil pe toate pietele importante pentru gama Logan in conditiile in care pick-up-urile nu sunt atat de populare in Europa si Rusia.

Intrebat daca monovolumul pe care Dacia il va produce in Maroc va inlocui Logan MCV, Carre a spus ca il va inlocui numai partial, iar MCV va ramane in productie la Pitesti. La uzina Dacia din Tanger va fi initial o capacitate de productie de 150.000 masini/an, insa e foarte posibil sa se construiasca si o a doua linie de productie care sa duca la peste 300.000 de unitati capacitatea anuala.