​Grupul Renault a construit modelele Dacia astfel incat ele sa obtina trei stele la testele de impact EuroNCAP, iar aceasta strategie va fi mentinuta si pe viitor, a spus intr-o discutie cu presa la salonul auto de la Geneva, Beatrice Foucher, director de produs la Renault. Ea mai spus ca Duster ar fi obtinut patru stele daca ar mai fi avut in plus cateva echipamente care sunt prezente pe versiunea de top, dar pentru care multi clienti nu sunt dispusi sa dea bani in plus. Recent, Duster a obtinut trei stele la testele EuroNCAP, iar organizatia a caracterziat rezultatul ca fiind dezamagitor si a criticat Renault pentru ca nu asigura acelasi nivel de siguranta si pentru Dacia.

Duster, la standul Dacia din GenevaFoto: Hotnews

"Astazi strategia pentru Dacia este sa obtina trei stele la testele EuroNCAP, insa testele devin tot mai severe, astfel ca trei stele din prezent sunt echivalentul a patru stele din trecut", a spus Beatrice Foucher.

Ea a mai spus ca e doar o problema de cost adaugarea unor echipamente noi care ar plasa Dacia la patru stele. Reprezentantii Dacia au mentionat ca daca Duster-ul ar fi avut ESP ar fi obtinut patru stele, insa ESP-ul e prezent doar pe cea mai scumpa versiune fiindca pe celelalte clientii nu sunt dispusi sa dea bani in plus pentru el.

"Lansam masini care obtin intre trei si cinci stele la noile teste ale EuroNCAP care sunt mult mai severe decat cele din trecut", a spus Foucher, referindu-se si la marca Renault.

"Intreaga gama Dacia a fost construita pentru a obtine trei stele, iar asta nu va stirbi din credibilitatea marcii", a spus Jacques Chauvet, director regiunea Euromed la Renault, intrebat tot pe aceasta chestiune.

Recent, Duster a obtinut trei stele la testele EuroNCAP, iar organizatia a caracterizat rezultatul ca fiind dezamagitor si a criticat Renault pentru ca nu asigura acelasi nivel de siguranta si pentru Dacia, cum face pentru masinile vandute sub sigla proprie. Organizatia a mai spus ca performantele Duster la capitolul siguranta sunt mult sub cele ale concurentei.