Ford Europa a publicat noi clipuri scurte cu B-Max, model care a fost prezentat la Geneva sub forma de concept, iar de la final de an va fi produs la Craiova. Un clip prezinta masina parcurgand noaptea o strada bine luminata, iar celalalt este o animatie prin care compania vrea sa arate ca interiorul are mult spatiu si este versatil. Desi in momentul prezentarii masinii, toata lumea se astepta ca Ford sa anunte ca B-Max va fi produs la Craiova, acest lucru nu s-a intamplat, insa neoficial nu exista indoiala ca B-Max este masina care va fi produsa in Oltenia.

Ford B-MaxFoto: Hotnews

Cele doua scurte clipuri insista pe ideile enuntate de Ford la prezentarea oficiala: un vehicul dinamic, destinat famillilor care vor o masina spatioasa si versatila. Ford a apelat la o solutie interesanta iar masina nu are stalp central si - desi usile din fata se deschid normal - cele din spate sunt glisante. Compania spune ca lipsa stalpului central nu pune probleme de siguranta si are avantaje importante precum castig de spatiu si acces mai usor in interior.

Ford B- Max ar trebui sa aiba un pret de pornire de sub 15.000 de euro si va concura cu modele precum Opel Meriva, Citroen C3 Picasso sau Kia Venga.

Ca dimensiuni, B-Max are putin peste patru metri lungime, cu 11 cm mai mult decat Fiesta in cinci usi si cu 32 cm mai putin decat C-Max. B-Max va dispune de un motor Ecoboost de un litru in trei cilindri, compania sustinand ca emisiile de CO2 sunt foarte scazute.

Ford nu a confirmat oficial informatia care circula de atatea luni: ca B-Max este modelul care va ajunge sa fie construit in 150.000 de unitati/an la Craiova, insa toate datele arata ca intr-adevar va fi construit in Oltenia. Ford a spus clar ca de la final de 2011 va produce la Craiova un model cu totul nou care va fi facut exclusiv la uzina romaneasca, o masina de clasa mica diferita de Ka si Fiesta.