Industria auto nu ramane insensibila nici de 1 aprilie, iar anul acesta BMW a venit cu o farsa pe plan intern si una pe plan extern. Daca tot nu ne-am ales cu o uzina Mercedes in mod serios, iata ca ne vom alege cu o uzina BMW, dar in gluma! BMW va investi 750 milioane euro la Baicoi, iar unul dintre motivele pentru care Romania a fost aleasa tine de "infrastructura excelenta", arata comunicatul glumet. Pe plan mondial germanii au anuntat, tot ca pacaleala, lansarea unui M3 camoineta cu peste 400 CP si au publicat si zeci de poze.

BMW M3 Pick-upFoto: BMW Group

"Va fi deschisa o noua facilitate care sa raspunda solicitarilor tehnologice pe care le aduce noul model. Locatia aleasa a fost Romania, baza industriala a orasului Baicoi, judetul Prahova. Apropierea de capitala si accesul la o baza industriala vasta, precum si infrastructura excelenta au fost criteriile de selectie pentru Baicoi. Investitia anuntata pentru dezvoltarea noii baze de productie va fi de 750 milioane de euro si va deschide in prima faza peste 1500 locuri de munca. Este asteptat ca lucrarile sa inceapa in aceasta vara.", (dez)informeaza comunicatul "jucaus"

Mai mult, la un nou model, BMW va folosi si tehnologia F.O.C.A (Facut Original cu Aluminiu), aluzie la popularul serial de animatie "Robotzi" care face furori pe internetul romanesc.

Pe plan mondial, BMW a anuntat cel mai rapid pick-up din lume, o versiune de M3 cu motor de 420 CP si sarcina utila de 450 kg. Cei care s-au gandit sa care saci de cartofi in Q7 vor fi dezamagiti ca M3 Pick-up nu e decat o gluma...

Printre marcile care au mai pregatit farse se mai numara Mitsubishi - care a anuntat un concept al carui nume e format din initialele designer-ului si din numele tari de origine: Japonia, dar si spaniolii de la Seat au anuntat ca lanseaza un sistem de navigatie revolutionar care detecteaza unde esti si iti da indicatii in dialectul local.

Kia a anuntat ca in Marea Britanie dealerii vor angaja ca si consultanti crescatori de porumbei pentru ca zburatoarele sa fie determinate de specialisti sa nu mai murdareasca masinile. Mai mult, s-au facut studii pentru a se vedea ce culori de masini ii atrag cel mai mult pe porumbei ca sa le utilizeze pe post de...toaleta.

Una dintre cele mai simpatice glume auto aparute pe 1 aprilie 2010 a fost sistemul dezvoltat de Infiniti pentru a detecta cand ii este foame soferului...