Compania britanica Zero Carbon planuieste sa inceapa in trimestrul al doilea sau al treilea asamblarea de masini electrice in orasul bulgar Stara Zagora. Compania incepe cu o investitie de trei milioane euro si a declarat ca nu asteapta volume mari, initial dorind sa produca 100 de masini anual, iar daca piata o va cere se poate ajunge si la 5.000 de exemplare, noteaza publicatia Novinite.

Compania britanica spune ca nu are ca obiectiv realizarea unei productii de volum, insa ar vrea sa dezvolte un model mai mic de oras si o masina sport, probabil in colaborare cu elvetienii de la Rinspeed, cunoscuti pentru conceptele iesite din comun pe care le aduc in fiecare an la salonul de la Geneva,

Daca va exista cerere pe piata, investitia va fi suplimentata pana la nivelul de 5 - 6 milioane euro si s-ar putea ajunge la producerea a 5.000 de masini anual in 2015.

Masina electrica de oras va avea patru locuri si va fi capabila sa atinga maxim 120 km/h. Compania lucreaza pentru a incerca pe viitor si solutia de incarcare prin inductie, fara a mai fi nevoie de cabluri, insa cu siguranta mai e mult pana atunci.