​Saab nu e pe cale sa se prabuseasca, iar problemele legate de intreruperea productiei sunt doar cateva mici disfunctionalitati, spune Victor Muller, sef al consiliului de administratie, citat de AFP. Saab a intrerupt de trei ori productia saptamana trecuta din cauza ca furnizorii au oprit unele livrari, nefiind platiti la timp, iar problemele au dus la aparitia unor informatii cum ca Saab are probleme financiare grave.

Muller - sef al CA Saab si director al companiei olandeze Spyker care a salvat constructorul suedez de la faliment - a tinut sa asigure publicul ca Saab nu se va prabusi si nu are probleme financiare grave. Cele trei intreruperi ale productiei au dat apa la moara unor astfel de zvonuri, insa Muller spune ca au fost simple disfunctionalitati carora li s-a gasit rezolvare.

Muller mai spune ca presa a tratat in mod disproportionat subiectul si adauga ca regreta ca a dat tinte de vanzari cand Spyker a cumparat Saab fiindca acum compania suedeza e judecata fiindca nu si le-a indeplinit.

Saab a fost salvata de la desfiintare in ultimul moment la final de 2009 cand General Motors anunta ca nu a gasit cumparator si va lichida marca suedeza. Totusi, olandezii de la Spyker au cumparat Saab ajutati de o serie de fonduri de investitii si planurile de relansare aratau bine.

Lucrurile nu merg insa grozav, iar Saab anunta intial ca vrea sa vanda 50.000 de masini in 2010 si 100.000 anul acesta, insa vanzarile de anul trecut au fost 32.000 de masini, iar tinta pentru 2011 a fost ajustata spre 80.000 unitati.