​TiriacAuto, divizia de retail auto a Tiriac Holdings si-a adaugat in portofoliu a saptea marca, Citroen, printr-un proiect pilot demarat in Bacau, scrie 0-100.ro, citand surse din grup. TiriacAuto vinde masini ale marcilor Mercedes-Benz, Mitsubishi, Hyundai, Ford, Land Rover si Jaguar, iar anul acesta colaborarea cu Citroen se va extinde si in alte orase, atat pe partea de vanzari de masini, cat si service.

“De la inceputul acestui an, TiriacAuto, parte a Tiriac Holdings, a devenit distribuitor autorizat Citroen, completandu-si astfel portofoliul cu inca un brand auto (…) reprezentativ, alaturi de Mercedes-Benz, Mitsubishi, Hyundai, Ford, Land Rover si Jaguar. Colaborarea operationala cu marca Citroen a demarat in luna februarie la Bacau, prin deschiderea unei prime locatii provizorii, in care comercializam autovehiculele Citroen pana la finalizarea lucrarilor la showroom-ul principal”, au spus sursele citate.

De la 1 aprilie, service-ul multimarca care opereaza in complexul TiriacAuto Bacau (3S – showroom, service, piese de schimb), a devenit si service Citroen, acesta fiind primul complex TiriacAuto care a inceput sa repare Citroen.

“Pentru lunile urmatoare avem in plan continuarea investitiilor in directia dezvoltarii colaborarii cu Citroen, intentionand sa devenim unul dintre actorii importanti ai retelei de distributie si service apartinand acestei marci, in Romania”, au declarat oficialii TiriacAuto.

Potrivit unor surse din piata, urmatorul oras in care TiriacAuto se va extinde cu Citroen este Brasov.

Prin parteneriatul cu TiriacAuto Citroen isi poate extinde in Romania activitatile de service, rapid, deoarece TiriacAuto are circa 40 de centre, la nivel national.

Afacerile familiei Tiriac in domeniul auto au avut de suferit in ultimii pentru ca Mercedes-Benz si Ford au venit cu propriile birouri de reprezentanta in Romania si astfel companiile lui Tiriac au pierdut statutul de importator. Pe de alta parte, prin divizia de retail TiriacAuto, familia Tiriac s-a concentrat pe dezvoltarea serviciilor de vanzare directa catre clientii finali si service.

Afacerile auto ale lui Tiriac cuprind trei importatori: M Car Trading (Mitsubishi), Hyundai Auto Romania (Hyundai) si Premium Auto (Land Rover si Jaguar). Pe langa cele trei companii ce importa patru marci diferite, reteaua de dealeri a TiriacAuto este alcatuita din circa 40 de centre.

In primii ani de activitate si in perioada in care criza nu-si facuse simtite efectele, centrele TiriacAuto erau dedicate unei singure marci, insa acum si-au diversificat activitatile pentru mai multe marci, aceasta fiind o tendinta de afaceri tot mai evidenta a dealerilor auto din tara.