Renault tine luni o sedinta extraordinara a board-ului de conducere care s-ar putea "lasa" cu cateva demisii la varf, inclusiv cea a omului numarul doi in companie, dupa ce raportul de audit prezentat de autoritati a aratat ca au existat greseli grave de management in cadrul falsului scandal de spionaj industrial. Autoritatile sunt nemultumite ca nu a existat nicio demisie la varf, iar surse apropiate discutiilor spun ca luni, patru directori importanti si-ar putea da demisia, noteaza Le Parisien.

Eric Besson, ministrul francez al industriilor, spune ca in raportul de audit legat de asa-zis-ul scandal de spionaj industrial se arata ca au existat grave greseli de management. Ministrul nu a vrut sa dea nume de vinovati, insa a spus ca raportul da nume si e de asteptat ca ele sa fie aflate dupa adunarea extraordinara.

Zvonurile arata ca patru oameni importanti de la Renault si-ar putea da demisia: directorul operational Patrick Pelata, directorul juridic Christian Husson, directorul de resurse umane Jean-Yves Coudriou si seful divizie securitate Remi Pagnie.

Presa franceza scria vineri ca Renault va avea de achitat o "nota de plata" usturatoare dupa scandalul de spionaj industrial in care au fost concediati pe nedrept trei directori carora li s-au adus acuzatii false. Cei trei oficiali au primit pana acum despagubiri totale de peste doua milioane euro, insa mai cer alte 9 milioane dupa ce imaginea le-a fost grav prejudiciata.