Toyota a anuntat ca productia auto din Japonia va ramane la jumatate fata de valoarea normala si intre 10 mai si 3 iunie, din cauza problemelor pe care furnizorii le au dupa cutremurul din 11 martie, noteaza AFP. Toyota va intrerupe productia cateva zile si la uzinele din Europa si America.

Productia Toyota nu va reveni prea curand la normalFoto: Reuters

Toyota anuntase ca din 18 aprilie va relua productia la uzinele din Japonia, insa cadenta va fi la jumatate fata de normal. Apoi, intre 28 aprilie si 9 mai uzinele vor fi inchise fiindca este o traditionala vacanta de primavara, insa nici dupa aceasta perioada productia nu-si va reveni.

Astfel, Toyota spune ca din cauza greutatilor pe care furnizorii le au in urma dezastrului din 11 martie, productia va fi la jumatate si in intervalul 10 mai - 3 iunie.

Toyota a anuntat opriri ale productiei pentru cateva zile si la uzinele din America de Nord, dar si la cele cinci unitati de productie din Europa.

Producatorii auto japonezi au mari probleme nu doar din cauza furnizorilor, ci si fiindca numeroasele pene de curent afecteaza productia masiv, iar situatia nu se va schimba prea curand.