Volkswagen a prezentat in trei evenimente tinute simultan la New York, Shanghai si Berlin o noua generatie a legendarului Beetle, la 13 ani dupa relansarea modelului. Noul Beetle este cu 15 cm mai lung decat generatia precedenta, va fi construit tot in Mexic, va dispune de patru versiuni de motorizare si va fi lansat spre finele anului. Primul Beetle s-a lansat acum 73 de ani si s-a vandut in mai bine de 22 de milioane de exemplare.

Volkswagen BeetleFoto: Volkswagen

Noul Beetle va fi disponibil cu patru versiuni de motorizare: trei pe benzina: 1.2 litri TSI 105 CP, 1.4 litri TSI 160 CP si 2.0 litri TSI 200 CP, plus un diesel de 1,6 litri 105 CP. Masina are 4,27 metri lungime, cu 15 cm peste generatia trecuta, a castigat in latime 8 cm, insa a pierdut un centimetru in inaltime.

Beetle la interior

Beetle la interior

Foto: Volkswagen

Masina are patru locuri, portbagaj cu capacitatea de 310 litri (crestere de 50%) si un plafon panoramic de mari dimensiuni. Masina va fi disponibila in trei versiuni de echipare: Beetle, Design si Sport, iar ca design are trasaturi comune atat cu modelul original din 1938, cat si cu conceptul Beetle Ragster adus acum sase ani la Detroit. Micul Beetle a fost lansat in 1938 si relansat 60 de ani mai tarziu. Per total s-au vandut peste 22 de milioane de exemplare, ceea ce face ca masina sa fie una dintre cele mai de succes din istorie. Beetle este produs in Mexic la uzina Puebla alaturi de Jetta, preturile generatiei din prezent pornesc de la circa 22.000 euro.

In Europa se vor putea face comenzi inca din vara, iar livrarile vor incepe cateva luni mai tarziu. La anul se va lansa si versiunea cabrio la care inca mai este de lucru.