Procesul dintre Primaria comunei Carcea si Ford Romania a trecut intr-o noua etapa, in care a intervenit si municipalitatea. Dupa ce instanta de fond s-a pronuntat in defavoarea comunei Carcea, in urma cu cateva zile Primaria Craiova, ca intervenient in proces, a facut recurs. In acelasi timp, si Carcea a facut recurs, ambele localitati sustinand ca Ford este pe teritoriul lor administrativ, scrie Gazeta de Sud.

Comuna Carcea vrea ca impozitele pe terenuri si cladiri sa fie platite catre primaria comunei si nu catre Craiova, cum se intampla in prezent.

Tribunalul Dolj a respins actiunea formulata de Primaria Carcea, ca fiind neintemeiata, dar "a admis cererea de interventie accesorie formulata de municipiul Craiova", se arata pe site-ul Tribunalului Dolj.

In acelasi timp, primarul din Carcea, Valerica Pupaza, sustine ca si el a facut recurs: "Ei au batut moneda pe faptul ca nu este delimitata comuna Carcea. Instanta nu a luat in calcul documentele noastre, dar vom veni cu documente noi la recurs. Asteptam citatia, care trebuie sa vina in cateva zile. Am facut si noi recurs, si Primaria Craiova. Inca nu avem hotararea instantei".

Anual, Ford achita impozite si taxe locale de aproximativ sase milioane de lei, adica aproximativ 1,5 milioane de euro, reprezentand impozit pe teren, pe cladiri si pe mijloacele auto detinute de companie. Impozitele sunt ravnite si de Carcea, si de Craiova.