Profitul net al Ford a depasit 2,5 miliarde dolari in intervalul ianuarie - martie, ceea ce face ca trimestrul sa fie cel mai profitabil din ultimii 13 ani, arata rezultatele financiare ale companiei. Veniturile au crescut si ele, depasind 33 miliarde dolari, iar Ford are 8,5% din piata europeana si 16% in SUA.

Ford B-MaxFoto: Hotnews

Venitul net al gigantului auto a urcat de la 2,09 miliarde dolari, la 2,55 miliarde dolari, in timp ce vanzarile totale au urcat de la 28,1 miliarde dolari in primele trei luni din 2010, la 33,1 miliarde dolari trimestrul trecut.

Ford nu a mai obtinut un profit atat de bun din 1998 incoace, iar seful companiei Alan Mullaly, caracterizeaza trimestrul trecut ca fiind unul "grozav", cu imbunatatiri in toate regiunile.

In America de Nord, veniturile companiei au urcat cu aproape patru miliarde dolari, spre 17,9 miliarde dolari iar profitul a fost de 1,8 miliarde dolari, in timp ce in Europa profitul s-a apropiat de 300 milioane dolari, iar veniturile au urcat cu un miliard de dolari, la 8,7 miliarde.

Craiova are inca o pondere insignifianta in totalul productiei Ford, cu circa 2.500 de automobile produse, din totalul de aproximativ 1,5 milioane.