Compania chineza Great Wall le-a prezentat bulgarilor doua dintre masinile pe care asiaticii le vor construi din a doua parte a anului in orasul Loveci din tara vecina, noteaza site-ul Novinite. Inceperea productiei a fost deja amanata de cateva ori, insa la uzina de la sud de Dunare ar urma sa fie construite trei modele dupa o investitie initiala de 80 milioane euro. Constructia este intr-o faza avansata.

Voleex C30, una din masinile marcii chinezeFoto: Great Wall Motor

Chinezii au adus SUV-ul Hover si camioneta Steed care participa la un raliu demonstrativ prin mai multe orase bulgaresti. Productia la uzina din Loveci ar trebui sa inceapa in a doua parte din 2011 dupa investitii initiale de 80 milioane euro. Cea mai optimista varianta indica investitii de 300 milioane euro si atingerea unei productii de 50.000 unitati anual.

In afara de cel mai cunoscut model al Great Wall, SUV-ul Hover, la Loveci va fi construita atat camioneta Steed si masina de oras Voleex. Totusi, obiectivele legate de volumele de vanzari de ordinul zecilor de mii de unitati trebuie privite cu indoiala fiindca masinile chinezesti au o imagine dezastruoasa in Europa.

Bulgaria nu are productie de automobile, chiar daca la mijlocul anilor '90 s-a facut o incercare cu Rover, insa compania mixta nu a rezistat prea mult.