​Guvernul a decis ca in perioada imediat urmatoare sa modifice din nou taxa auto. "Ministrul Mediului a prezentat Guvernului o nota privind taxa de poluare auto. Pregatim o solutie legislativa in concordanta cu decizia Curţii de Justiţie a Comunităţilor Europene. Actul normativ va fi aprobat de Guvern in perioada imediat urmatoare", a declarat Ioana Muntean, purtator de cuvant al Guvernului.

In aprilie, o hotarare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene indica faptul ca in multe cazuri taxa este prea mare si astfel descurajeaza importul in Romania a unor vehicule aduse din alte state ale UE.

Curtea Constitutionala a respins miercuri cu majoritate de voturi, ca fiind neintemeiate, criticile de neconstitutionalitateale unor prevederi din Ordonanta de Urgenta a Guvernului 50/2008 privind taxa de poluare. Judecatorii CC au luat in considerare faptul ca OUG 50/2008 a suferit modificari care sunt in acord cu cerintele Uniunii Europene.

Anterior, CC respinsese ca inadmisibile sesizarile de neconstitutionalitate a OUG 50/2008, iar prin decizia de miercuri Curtea a progresat, considerand ca reclamatiile ulterioare inregistrate sunt neintemeiate. Decizia Curtii de miercuri urmeaza a fi motivata si publicata in Monitorul Oficial.