Cand trebuie sa mergeti la un eveniment, aflati uneori in ultimul moment ca tinuta trebuie sa respecte un anumit cod: fie ca este vorba de tinuta casual, office sau vintage, cateodata aceste stiluri ne dau batai de cap. Aflati din articolul de mai jos cu ce se "poarta" fiecare dintre ele si incercati hainele pe un manechin virtual.

Cand vine vorba de stilul Office, trebuie sa stiti ca tinuta dumneavoastra trebuie sa fie eleganta. Fie ca este vorba de taioare, pantaloni de stofa, rochii sau sacou si cravata, tinuta trebuie sa arate profesionalism.

Se recomanda culorile inchise - negru, bleumarin sau maro. In privinta parului, este recomandat ca, in cazul femeilor, sa nu fie lasat liber, ci prins in coada sau in coc. Cat despre barbati, nici nu mai este nevoie sa mentionam ca trebuie sa fie proaspat barbieriti si ca parul lung, chiar daca este prins in coada, nu este deloc indicat. Aici puteti incerca, cel putin virtual, mai multe variante de tinute office.

Cand aveti vreo intalnire cu mai multi colegi sau amici, tinuta Smart Casual va va da un aer ingrijit, dar relaxat in acelasi timp. In acest gen se incadreaza jeansii, pantalonii largi, puloverele, fustele, vestele si jachetele. Daca preferati jeansii mulati, folositi o jacheta sport.

Esarfele, curelele si bijuteriile asortate merg si ele foarte bine, atat timp cat nu au un aer extravagant. Pentru doamne, pantofii pot avea toc mic, iar pentru ambele sexe se pot folosi bocanci sau pantofi sport. Testati imbracamintea Smart Casual aici.

Tinuta Casual este sora mai relaxata a stilului Smart Casual, adica sunt acceptate orice haine in care va simtiti bine: de la tricouri si pantaloni scurti, la fuste inflorate, bustiere, jeansi, sandale, mocasini sau pantofi sport, orice este permis. Este tinuta in care iesiti cu prietenii. Pentru cateva sugestii de tinute Casual, click aici.

Pentru cei care prefera hainele retro, stilul Vintage este alegerea potrivita. Acesta reia moda din anii '50-'70: rochii si fuste scurte, viu colorate, modele florale, bijuterii din lemn si plastic, ii si pantofi cu botul rotund si tocul inalt si gros.

Stofele cadrilate, volanele, palariile din paie, esarfele, siragurile mari de margele si pandantivele se asorteaza cu tinuta Vintage. Daca vreti sa vedeti cum v-ar sta, iata cateva exemple de tinute Vintage.