Munca de birou este sursa din care iti vin veniturile, iar amenajarea acestuia dupa principiile feng shui te va ajuta sa fii mai eficient, dar si mai relaxat. Practica feng shui este aplicata de secole, iar acum a inceput sa fie preluata cu succes pe intreg globul.

Indicatiile urmatoare prezinta moduri de amenajare a spatiului de lucru si sunt impartite in doua categorii: pentru biroul de la firma si pentru cel de acasa, deoarece biroul de acasa poate fi modificat mult mai usor.

Biroul de acasa:

Atunci cand lucrezi acasa, feng shui pentru birou este potrivit pentru ca te ajuta sa-ti pastrezi atitudinea profesionala fata de afacerea pe care o conduci.

1. Foloseste, pe cat posibil, o intrare separata pentru birou.

2. Daca asta nu e posibil, alege o camera apropiata de intrarea in apartament.

3. Separa-ti biroul de celealte camere, pentru a pastra o linie clara intre viata profesionala si cea personala.

4. Daca nu poti aloca o camera intreaga pentru birou si trebuie s-o imparti cu alte persoane, incearca sa iti separi spatiul de lucru printr-un paravan sau cateva plante.

5. Fa o plimbare scurta inainte de a incepe munca si dupa ce ai terminat-o. Astfel, iti vei limpezi mintea si iti vei separa clar problemele de afaceri de aspectele personale ale vietii.

6. Nu pune biroul sub fereastra, insa ai grija ca lumina sa iti pice din lateral. Unele persoane prefera sa isi puna biroul cu fata spre est.

7. Nu lipi mobila de perete, lasa un spatiu de circa 15 cm intre ele.

8. Este important ca spatiul in care lucrezi sa fie curat si ordonat, pentru ca fluxul de energie sa circule nestingherit in incapere.

9. Fa diferenta intre dezordine si depozitare. Nu e nevoie sa iti cataloghezi si etichetezi toate obiectele puse la pastrare, dar acestea trebuie tinute ordonat, in cutii, pentru a nu impiedica actiunea fluxului energetic.

Biroul de la firma:

Iata cateva metode prin care incaperea in care lucrezi va raspandi mai multa energie pozitiva:

1. Masa la care stai ar trebui sa fie indreptata cu fata catre usa, nu cu spatele.

2. Daca sunt mai multe birouri in aceeasi camera, acestea ar trebui plasate pe doua diagonale: una in care mesele sa fie plasate cu fata catre usa si a doua, in care mesele sunt orientate cu fata catre mijlocul incaperii. In niciun caz nu ar trebui plasate precum randurile de banci, ca la scoala, si nici spate in spate.

3. Daca pe un hol exista doua incaperi de birouri aflate fata in fata, iar usile incaperilor nu sunt perfect aliniate, pune o oglinda pe fata fiecarei usi.

4. Daca la intrarea intr-un birou exista un perete mai mic, despartitor, atarna o oglinda pe acel perete.

5. Impodobeste peretii cu ghivece de plante, oglinzi sau tablouri.

Picturile si fotografiile sunt elementele feng shui cel mai simplu de pus intr-un birou. Cauta imagini care te relaxeaza si pune-le intr-un loc potrivit, nu foarte vizibil insa, deoarece ai putea atrage intrebari si comentarii nepotrivite.

Beneficiile practicilor feng shui la birou

Indiferent ca vezi acest lucru drept o metoda de a influenta evenimentele zilnice sau doar simpla superstitie, exista cateva beneficii dovedite ale practicilor feng shui:

- Te fac sa devii constient de felul in care lucrurile din jur iti influenteaza starea de spirit. Un spatiu de lucru ordonat, cu suficient loc ca sa te misti prin incapere, te va ajuta sa gandesti mai clar si mai productiv.

- Te ajuta sa te organizezi mai bine. Orice simplificare a activitatilor iti va reduce nivelul de stres.

- Te ajuta sa te concentrezi asupra sarcinilor pe care le ai de indeplinit. Daca iti muti, departe de spatiul de lucru, toate hartiile legate de proiectele trecute sau la care urmeaza sa lucrezi, vei elimina o sursa de distragere a atentiei.

- Dupa ce ai terminat de amenajat biroul, plimba-te putin prin el si noteaza-ti primele impresii:

-Este ordonat?

-Sugereaza coerenta? Obiectele sunt puse la indemana, aranjate in mod logic?

-Arata bine? Te simti bine in acea incapere?

-Sugereaza concentrare? Forta? Eficienta?

-Te inspira? Te motiveaza?

Daca ai raspuns afirmativ la intrebarile de mai sus, sunt toate sansele ca de acum inainte sa te concentrezi mai bine si sa fii mai relaxat.

Sursa: hidden-wealth-keys.com