New York Stock Exchange a cunoscut crestere puternica miercuri, incurajata de cresterea pietelor europene, iar investitorii speculeaza, de asemenea, cu privire la planul de locuri de munca in curs de pregatire la Casa Alba: Dow Jones a castigat 2,47% si NASDAQ 3,04%.

Dow Jones Industrial Average a crescut cu 275.56 puncte la 11,414.86 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a urcat cu 75.11 puncte la 2,548.94 puncte. Standard & Poor 500 a sporit cu 2.86% (33.38 puncte) la 1198.62 de puncte.

Dow Jones a cunoscut pana miercuri trei sesiuni consecutive de declin, pierzand aproape 4%.

"Piata a scazut prea mult pe termen scurt", a remarcat Marcouiller Scott de la Wells Fargo Advisors. "Dar ceea ce lipseste este volumul schimburilor comerciale, am dori sa vedem mai multe schimburi substantiale. Acest lucru face saritura in conditii precare", a mai declarat acesta pentru AFP.

Secretarul de stat american Hillary Clinton va deschide vineri Bursa din New York, pentru a marca a zecea comemorare a atacurilor din 11 septembrie 2001, care au afectat grav comunitatea financiara, a anuntat Departamentul de Stat al SUA, scrie AFP.

Clinton va fi insotita de fostul primar Rudolph Giuliani, ofiteri de politie si pompieri, precum si de fostul guvernator al statului New York. Inaintea deschiderii pietei financiare va avea loc un moment de reculegere.

Avand functia de senator in anul 2001, Hillary Clinton a deschis Bursa din New York pe 17 septembrie, prima zi de tranzactionare dupa prabusirea World Trade Center, la cateva sute de metri de Wall Street.