La Bursa din Sibiu, cele mai lichide produse din prima jumatate a sedintei de marti au fost contractele pe aur, pe indicele Dow Jones si pe actiunile SIF Oltenia. Dintre contractele valutare s-a remarcat in special cel pe paritatea euro/dolar. La ora 16:15, numarul total al contractelor incheiate pe toate simbolurile era de peste 6.300, cu o valoare de aproape 42 milioane de lei.

Cu 1.842 contracte incheiate pana la ora 16:15, simbolul SIBGOLD cu marimea de o uncie a atras si marti atentia speculatorilor. Miza a fost pusa pe cresterea metalului pretios, in conformitate cu directia de pe pietele externe. Astfel, pentru octombrie uncia de aur crestea cu 20,4 dolari, iar pentru decembrie cu 19,8 dolari. Aurul s-a apreciat la New York in conditiile in care ingrijorarile privind escaladarea crizei datoriilor din Europa au generat cresterea cererii pentru metalul pretios, ca investitie de protectie. Conform Morgan Stanley, "furtuna aurului" este de asteptat sa continue, datorita cererii reinnoite.

O revenire a lichiditatii s-a observat la Sibex si pe simbolul contractul SIBGOLD_RON, a carui marime este de 10 uncii si care, incepand din 13 septembrie, beneficiaza din nou de activitatea de Market-Making, SSIF Broker Cluj incepandu-si oficial acest rol. Pentru octombrie, uncia crestea cu 19 dolari iar numarul contractelor SIBGOLD_RON era de 140 (1.400 de uncii).

Pe segmentul indici, numarul contractelor DEDJIA_RON era de peste 2300, cele mai multe incheiate pe scadenta de la finalul acestei saptamani (16 septembrie), in raport cu care pretul a evoluat mixt. La ora 16:15, pe acest termen, cotatia futures a indicelui scadea usor cu 5 puncte, pe minus aflandu-se si futures-ul din SUA. In schimb, pentru decembrie 2011 si se observa o crestere modesta de 16 puncte, participantii asteptand evolutia de la NYSE.

Pentru DESIF5 volumul de 1.252 de contrcate a fost incheiat in contextul unei tendinte de scadere, cotatia de la ora 16:15 diminuandu-se cu 2,47% pe scadenta septembrie si 1,26 pe decembrie. In zona derivatelor valutare, euro se deprecia usor fata de dolar cu 0,07% pe scadenta decembrie, numarul contractelor incheiate fiind de 578.