Wall Street a terminat sedinta de tranzactionare de miercuri in scadere, reducand o parte din castigurile de la inceputul acestei saptamani din cauza temerilor reinnoitr cu privire la capacitatea europenilor de a conveni asupra unei solutii care sa rezolve criza datoriilor: Dow Jones a pierdut un , 61%, iar Nasdaq 2,17%.

Potrivit cifrelor finale la inchiderea, indicele Dow Jones Industrial Average a pierdut 179.79 puncte, pana la 11,010.90 puncte, iar Nasdaq, dominat de tehnologie, 55.25 puncte, pana la 2,491.58 puncte. Indicele Standard & Poor 500 a scazut cu 2.07% (24.32 puncte), pana la 1151.06 de puncte.

"Piata ramane foarte sensibile la semnele de dezacord in Europa cu privire la masurile care trebuie luate pentru a rezolva criza datoriilor," a declarat Sameer Samana, analist la Wells Fargo Advisors.

"In pofida adoptarii (marti) a impozitulului pe proprietate (in Grecia), in pofida masurilor de austeritate, o incertitudine considerabila cu privire la aprobarea urmatoarei transe a ajutorului pentru Grecia", a declarat Hugh Johnson, CEO al fondului de investitii Hugh Johnson Advisors, care administreaza aproape un miliard de dolari in active.

Atena asteapta o noua transa de 8 miliarde de euro, bani care fac parte din primul plan de salvare, aprobat in primavara anului 2010. Fara acesti bani, tara va intra in faliment.