New York Stock Exchange a incheiat in scadere saptamana ca urmare a scaderii de catre Fitch a ratingului Italiei si Spaniei, chiar daca in SUA s-a raportat o crestere a locurilor de munca: Dow Jones a pierdut 0,18%, iar Nasdaq 1,10%.

Dow Jones Industrial Average a scazut cu 20.21 puncte la 11,103.12 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a pierdut 27.47 puncte incheind la 2,479.35 puncte.

Wall Street a inceput sesiunea in usoara crestere, sustinuta de raportul lunar privind ocuparea fortei de munca in Statele Unite ale Americii. Economia Statelor Unite a creat mai multe locuri de munca in septembrie decat se astepta, cu o angajare neta de 103.000 de locuri de munca, fata de 60.000 planificate de catre analisti. Cu toate acestea, rata somajului ramane la 9,1%.

Aceste statistici "sunt cu siguranta mai bune decat se astepta, dar nu ajuta prea mult. Ar trebui sa fie un procent mult mai mare de locuri de munca create pentru a imbunatati situatia economica," a declarat Mace Blicksilver de la Marblehead Asset Management Manager pentru AFP.