Cotatia petrolului a scazut in primele tranzactii ale zilei de miercuri de pe bursele asiatice pe o piata in asteptarea summitului UE, crucial pentru criza datoriilor din zona euro, au declarat analistii, citati de AFP.

Un baril de petrol "light sweet crude" pentru livrare in luna decembrie a cedat 31 de centi, ajungand la 92,86 dolari. Un baril de titei Brent Marea Nordului pentru livrare in decembrie a pierdut 14 centi, pana la 110,78 dolari.

"Noi privim catre Europa pentru a urmari tendinta in ceea ce priveste cererea pentru titei", a declarat Jonathan Barratt, director in cadrul Commodity Broking Services, Sydney.

Liderii din zona euro se vor intalni miercuri pentru a finaliza un plan pentru contracararea crizei datoriilor. Cu toate acestea, sansele ca summitul de la Bruxelles sa se finalizeze cu un acord sunt precare, din cauza diferentelor persistente, sustin diplomatii europeni.

Aceste intalniri reprezinta cel mai recent pas intr-un maraton de negocieri care au loc de aproape o saptamana, pentru a da un raspuns solid si sustinut crizei datoriilor care ameninta zona euro.