Bursele europene au inchis indecis sedinta de tranzactionare de miercuri, investitorii asteptand rezultatul summit-ului de la Bruxelles, considerat decisiv pentru viitorul zonei euro, potrivit AFP. Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a urcat cu 0,1%, la 983,16 puncte, insa a pierdut o parte din castigurile acumulate in timpul zilei din cauza temerilor cu privire la dezacordurile dintre liderii UE pe unele subiecte cheie.

Indicele FTSE 100 al Bursei din Londra a castigat 0,50%, pana la 5.553,24 puncte, in vreme ce indicele Dax al Bursei din Frankfurt cobora cu 0,51%, la 6.016,07 puncte. La Bursa din Paris, indicele CAC 40 a scazut cu 0,15%, ajungand la 3.169,62 puncte.

Miercuri seara au loc la Bruxelles doua reuniuni, una a sefilor de state si de guverne din Uniunea Europeana, pentru a discuta despre recapitalizarea bancilor, si o alta a liderilor din zona euro, referitoare la planul anticriza. Deciziile liderilor UE sunt considerate decisive pentru viitorul zonei unice, care are in fata alegerea unei lente dezintegrari sau oportunitatea relansarii spre un federalism accentuat a actualului proiect, care da tot mai multe semne de oboseala.