Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a semnat luni contractul de intermediere a ofertei publice secundare de vanzare a 15% din actiunile Transelectrica cu sindicatul constituit din BCR, SSIF Intercapital Invest si Swiss Capital, se arata intr-un comunicat al ministerului.

"Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a semnat, azi, contractul de intermediere cu Sindicatul de Intermediere constituit din Banca Comerciala Romana, SSIF Intercapital Invest si Swiss Capital, ofertant selectat pentru intermedierea Ofertei Publice Secundare de vanzare de actiuni a unui pachet de actiuni de 15% emise de Compania Nationala de Transport Energie Electrica TRANSELECTRICA S.A. Bucuresti, derulata de catre Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie", se spune in comunicat.

Reprezentantii MECMA mai arata ca in perioada imediat urmatoare vor fi demarate serviciile financiare si de consultanta necesare pregatirii si derularii ofertei publice secundare de vanzare a pachetului de actiuni ale Transelectrica.

Compania nationala de transport al energiei electrice Transelectrica a raportat un profit net de 153,4 milioane de lei in primele noua luni ale anului, desi in cel de-al treilea trimestru a inregistrat pierderi de 25 milioane de lei.

Actionarul majoritar al Transelectrica este Ministerul Economiei, cu 73,68% din actiuni, in vreme ce Fondul Proprietatea detine 13,49% din titluri. Restul de 12,81% din actiuni este controlat de alti actionari.