New York Stock Exchange a inchis pe plus sedinta bursiera de marti, impulsionata de indicatorul privind consumul in Statele Unite si de speranta de a vedea un guvern format repede in Italia: Dow Jones a castigat 0,14%, iar Nasdaq 1,09%.

Dow Jones Industrial Average a crescut cu 17,18 puncte la 12.096,16 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a urcat de la 28,98 puncte la 2.686,20 de puncte. Si indicele S&P 500 a castigat 0,48% (6,03 puncte) incheind la 1.257,81 puncte.

Ezitanta in deschidere, Wall Street a inceput sa recupereze dupa declaratiile facute de Mario Monti la finalul consultarii cu marile partide si partenerii sociali din Italia exprimandu-si increderea ca tara ar putea "depasi aceasta etapa dificila."

"Pozitia exprimata consolideaza speranta pentru schimbare" in Italia, a declarat Peter Cardillo de la Rockwell Globale pentru AFP. "Dar cred ca aceasta crestere se datoreaza in principal indicatorilor economici buni", ce au fost anuntati marti in Statele Unite, a conchis acesta.

Vanzarile cu amanuntul au crescut cu 0,5% in luna octombrie, reflectand o incetinire, dar raman la un nivel mai bun decat se astepta.