Bursele din Asia au fost in scadere miercuri, iar moneda unica europeana s-a devalorizat pentru a treia zi consecutiv in raport cu dolarul american in timp ce noul prim-ministru italian desemnat Mario Monti se pregateste sa formeze un nou guvern pentru a imblanzi criza datoriilor suverane dupa ce randamentul obligatiunilor italiene pe zece ani a depasit nivelul de 7%, ceea ce a dus la un val de scaderi pe bursele europene.

Indicele MSCI Asia Pacific a scazut cu 2,1%, iar Standard & Poor 500 a pierdut 0,7%. Indicele Kospi al bursei sud-coreene a scazut 0,7 la suta si moneda nationala, wonul, a scazut 0,5% la 1,131.16 unitati pentru un dolar, scrie Bloomberg.

Indicele japonez Nikkei 225 a pierdut 0,7%, in timp ce bursa din Australia a coborat 0,3%. Scaderea a fost mai accentuata la Hong Kong unde indicele principal al bursei, Hang Seng, a avut o corectie de 2 procente.

Euro a atins minimul ultimelor cinci saptamani fata de dolar fiind cotat la1,3437 dolari.Moneda unica a scazut si fata de yenul japonez la cea mai mica valoare din ultima luna.

Cuprul s-a scumpit cu 0,9%.