New York Stock Exchange a incheiat sedinta de tranzactionare de miercuri in scadere puternica, pe fondul perspectivelor adancirii crizei din zona euro, care s-ar putea rasfrange acum si asupra Germaniei, dupa esecul vanzarii obligatiunilor germane pe 10 ani: Dow Jones a pierdut 2.05%, iar Nasdaq 2,43%.

Potrivit cifrelor definitive de la inchidere, indicele Dow Jones Industrial Average a scazut cu 236.17 puncte la 11,257.55 puncte, iar Nasdaq, indicele dominat de tehnologie, a pierdut 61.20 puncte, ajungand in final la 2460.08 de puncte. Indicele Standard & Poor 500 a scazut cu 2,21% (26.25 puncte), pana la 1,161.79 puncte.

Volumul schimburilor comerciale a ramas scazut in ajunul festivitatilor de Ziua Recunostintei. Wall Street va fi inchisa joi si se va redeschide vineri.

Investitorii au fost surprinsi de una dintre cele mai slabe emisiuni de obligatiuni ale Germaniei de la adoptarea monedei euro. Berlinul a vandut doar 3,644 miliarde de euro din emisiunea cu o valoare totala de sase miliarde de euro. Acest lucru a fortat Bundesbank sa cumpere 39% din obligatiunile oferite spre vanzare.

"Germania este considerata un paradis sigur pentru investitorii din alte tari din zona euro. Faptul ca cererea este atat de slaba pentru emisiunea de obligatiuni ridica probleme pentru toata Europa", a observat Michael James- Wedbush Securities.

Agentia de rating Fitch a avertizat de asemenea ca Frantei i-ar putea fi retrogradat ratingul "AAA", in caz de agravare a crizei in zona euro.