Consiliul Bursei de Valori Bucuresti propune administrarea societatii in sistem dualist

de Dragos Comache     HotNews.ro
Vineri, 6 ianuarie 2012, 12:29 Economie | Burse

Consiliul Bursei de Valori Bucuresti a hotarat convocarea unei Adunari Generale a Actionarilor care va avea pe ordinea de zi aprobarea administrarii societatii in sistem dualist, se arata intr-un raport publicat de BVB. Sistemul dualist se bazeaza pe doua structuri diferite de conducere si administrare, respectiv Consiliu de Supraveghere si un Directorat.

In cazul societatilor care opteaza pentru sistemul dualist, conducerea acesteia revine in exclusivitate directoratului. Avand in vedere conducerea si administrarea societatii pe baza a doua structuri cu rol diferit, membrii directoratului nu pot fi in acelasi timp membri ai consiliului de supraveghere. Consiliul de supraveghere este indreptatit, potrivit legii, sa desemneze componenta membrilor directoratului, atribuind unuia dintre ei functia de presedinte.

Totodata, membrii directoratului nu pot avea calitatea de salariat al societatii pe perioada executarii mandatului.

Consiliul de supraveghere executa controlul activitatii de conducere a societatii de catre directorat, raportand adunarii generale a actionarilor. Componenta Consiliului de supraveghere este stabilita prin actul constitutiv al societatii sau, ulterior, de catre Adunarea Generala a Actionarilor.

Totodata, actionarii BVB trebuie sa stabileasca si numarul membrilor Consiliului de Supraveghere, propunerea Consiliului Bursei fiind de 11 membri. Consiliul Bursei a mai propus ca indemnizatia membrilor viitorului Consiliu de Supraveghere sa fie de 2.000 de lei net pe luna.


Citeste mai multe despre   
Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

479 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version