Actiunile OMV Petrom si Rompetrol Rafinare au fost suspendate de la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in debutul sedintei de marti, potrivit unor notificari postate pe site-ul operatorului pietei de capital. Suspendarea actiunilor celor doua companii petroliere vine dupa ce Consiliul Concurentei (CC) a anuntat organizarea unei conferinte de presa, iar surse apropiate autoritatii au declarat pentru HotNews.ro ca CC va anunta amendarea principalelor companii petroliere din Romania pentru o intelegere care ar fi avut ca rezultat retragerea de pe piata a sortimentului de benzina Eco Premium.

Titlurile au fost suspendate la ora 10:01, pentru "mentinerea unei piete ordonate si a asigurarii accesului egal la informatia necesara deciziei de a investi (protectia investitorilor)".

Sursele citate au aratat ca autoritatea de concurenta va anunta marti amendarea principalelor companii petroliere din Romania cu amenzi reprezentind circa 3% din cifra de afaceri a fiecarei companii. Companiile vor fi amendate pentru o intelegere care ar fi avut ca rezultat retragerea de pe piata a sortimentului de benzina Eco Premium.

In conformitate cu reglementarile in vigoare in materie de concurenta, sanctiunile maxime ar fi putut ajunge pana la 10% din cifra de afaceri.

In cursul audierilor finale din aceasta investigatie, la care au participat OMV Petrom, Lukoil, Rompetrol, Moll si Eni, avocatii companiilor au negat acuzatiile, declarand ca firmele au actionat in beneficiul consumatorilor.