"Evolutii mixte, cuprinse intre -0,18% pentru BET-C si +2,64% in cazul BET-FI. Lichiditatea si volatilitatea din sedinta de azi, arata o dezmorteala a investitorilor, care reactioneaza cu intarziere la optimismul de pe pietele internationale. Remarcam azi aprecierea cotatiei actiunilor SIF Moldova (SIF), care au crescut azi cu 6,36%. La inchidere, titlurile BRD au facut obiectul unei tranzactii in valoare de 5,45 mil. lei. La inchiderea sedintei de la Bucuresti, pietele internationale inregistrau scaderi de pana la 0,5%", se arata in raportul Prime Transaction de miercuri.

Citeste integral documentul atasat

Stiri externe:

  • Cresterea economica a Germaniei a atins 3% in 2011, permitand astfel reducerea deficitului public la 1% din PIB, potrivit cifrelor publicate miercuri de oficiul pentru statistica Destatis, preluat de AFP. Economia Germaniei s-a oprit din crestere la finele anului 2011, PIB-ul scazand cu circa 0,25% in trimestrul IV (HotNews)
  • Banca Centrala Europeana (BCE) trebuie sa majoreze programul de achizitii de obligatiuni ale statelor din zona euro pentru a sustine Italia si pentru a preveni colapsul "cataclismic" al euro, a declarat David Riley, seful departamentului de ratinguri suverane al Fitch, citat de Reuters (HotNews)

Stiri interne:

  • Un număr de 19 companii deţinute de stat care sunt în portofoliul Fondului Proprietatea (FP) ar trebui listate până la sfârşitul anului 2012, după ce Legea nr.302/2011 care reglementează obligaţia companiilor controlate de statul din care fac parte din portofoliul FP de a lista minim 5% din capital la Bursa de Valori Bucureşti a fost publicată în Monitorul Oficial. (ZF)
  • Două firme controlate de fondul de hedging Elliott Associates au ajuns să deţină cumulat 12,5% din capitalul social al Fondului Proprietatea (FP), potrivit unei raportări emise recent de Fond pe bursă. Firma americană Manchester Securities deţine 10,74% din capitalul social al FP, în timp ce o altă firmă americană Beresford Energy Corp a fost raportată cu o deţinere de 1,87%, ambele fiind controlate de fondul de hedging Elliott Associates (ZF)

Sursa: