Dupa cresterile din ultimele sedinte, astazi, indicii au inchis mixt, pe fondul scaderilor din sectorul energetic. Cu exceptia Rompetrol Well Services (PTR) care a crescut cu 2,82% si Dafora (DAFR), care nu si-a modificat pretul, celelalte companii incluse in BET-NG au inchis sedinta in scadere, se arata in Raportul Prime Transaction de joi. SIF-urile si Fondul Proprietatea si-au continuat drumul ascendent, ducand indicele BET-FI la 23.391,29 puncte. In sectorul bancar, notam apreciarea titlurilor Erste Bank (EBS) +5,12%.

Citeste atasat documentul integral

Stiri interne

  • Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei a decis joi reducerea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 5,50% pe an de la 5,75% incepand cu data de 3 februarie 2012; gestionarea adecvata a lichiditatii din sistemul bancar si mentinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si in valuta ale institutiilor de credit. Decizia BNR nu va duce la reducerea dobanzilor la credite, pentru urmatoarele luni estimandu-se chiar "scumpiri" ale banilor (HotNews)
  • Ministerul Finantelor Publice a vandut joi obligatiuni de tip benchmark, scadente in octombrie 2014 in valoare de 1,304 miliarde lei la un randament mediu de 6,79% pe an, potrivit unui comunicat al Bancii Nationale a Romaniei. Valoarea anuntata initial a licitatiei era de 750 milioane lei, iar bancile au depus cereri de cumparare de 2,782 miliarde lei (HotNews)

Stiri externe

  •  Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, va păstra controlul asupra companiei după listarea din acest an, strategie care ar putea reduce valoarea de piaţă pe termen scurt, după cea mai mare ofertă publică iniţială (IPO) derulată vreodată în industria IT (Mediafax)
  • China analizează majorarea participării în fondurile de urgenţă destinate rezolvării crizei datoriilor din Europa, a declarat, joi, premierul chinez Wen Jiabao, într-o conferinţă de presă comună cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei. (Mediafax)