New York Stock Exchange a incheiat in crestere sedinta de marti, pe fondul increderii investitorilor ca Federal Reserve si Banca Centrala Europeana vor actiona in curand pentru a restabili increderea pe piata: Dow Jones a crescut cu 0,22%, iar Nasdaq 0,66%.

Dow Jones Industrial Average a castigat 26.49 puncte urcand la 12.127,95 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a crescut cu 18.10 puncte la 2.778,11 de puncte.

Si S & P 500 a fost in urcare cu 0,57% (7.32 puncte) incheind sedinta la 1.285,50 de puncte.

Dupa o deschidere slaba, bursa de valori din SUA a fost pentru scurt timp din nou in verde, ca raspuns la o accelerare a activitatii in servicii in SUA in luna mai. Preturile au continuat sa oscileze in jurul punctului de echilibru pentru a termina in cele din urma in verde.

Indicele de cumparare, publicat marti de catre asociatia profesionala ISM, a crescut cu 0,2 puncte comparativ cu luna aprilie, in valoare de 53,7% fata de 53,3% cat era asteptat de catre piata.

Dupa doua luni de declin aceasta crestere "sugereaza faptul ca economia continua sa urce si o incetinire (...) ar fi doar temporara", a sintetizat analistul John Ryding de la RDQ.

"Se pare ca avem in sfarsit evolutii concrete in Uniunea Europeana care ar putea imbunatati economia globala", a declarat Peter Cardillo de la Rockwell Globale Capital dupa intalnirea ministrilor de finante din G7.

Ministrii de Finante ai statelor G7 s-au angajat marti sa colaboreze pentru stabilizarea economica a Spaniei si Greciei, a declarat reprezentantul Japoniei, Jun Azumi, la Tokyo, dupa o teleconferinta a reprezentantilor celor mai industrializate natiuni ale lumii, transmite Bloomberg.

Azumi a spus ca a cerut liderilor europeni sa faca mai mult pentru a raspunde ingrijorarii investitorilor legata de situatia finantelor din regiune. Reprezentantii statelor europene din G7 au afirmat ca "isi vor intensifica eforturile pentru rezolvarea problemelor, ceea ce este incurajator. Japonia este pregatita sa acorde sprijin, daca este nevoie. Oficialii nu au discutat despre o posibila iesire a Greciei din zona euro", a aratat Azumi.